pomáháme ............


Nevšední tvář radosti

18.03.2011 20:14

Dne 17. března proběhla v Městském muzeu vernisáž výstavy Nevšední tvář radosti. Program dne však započal již brzy odpoledne, kdy autoři výstavy, Hannah Bartíková a Luboš Ton, společně se zástupkyní Asociace paliativní péče Mgr. Jarmilou Neumannovou, navštívili hospicové centrum Duha. Zde proběhla prohlídka hospicových prostor a malé posezení s občerstvením, kde byla vzácným hostům představena cesta hospicového hnutí v Hořicích.

Následoval přesun do Hořického Městského muzea. Vernisáž zahájila hudební kulturní vložka - duet piano a housle. Následovaly projevy organizátorů, hostů i místních představitelů. Po úvodním slovu PhDr. Tomíčkové, představila výstavu fotografií z hospicového života, paní Bartíková. Zdůraznila přitom, že za občas smutně vypadajícími fotografiemi stojí celé životní příběhy, a ty jsou na celém díle to nejkrásnější a nejdůležitější. V nich pak tkví ona skutečná hloubka.

Následovaly projevy starosty města Ivana Doležala, Jany Sieberové z hospicového sdružení Duha a Mgr. Jarmily Neumannové z Asociace poskytovatelů hospicové paliativní péče.

Po ukončení vernisáže, bylo možno ještě navštívit hospicové centrum, kde byla sloužena mše svatá J. M. msgre. Rouskem.

Hospic: Je v něm opravdu šťastná smrt? - Jičínský deník

Vernisáž výstavy Nevšední tvář radosti v Hořicích - asociacehospicu.cz

—————

Zpět